We verwelkomen u graag op ons symposium SACRA 700, de toegang is gratis en we voorzien simultaanvertalingen naar het Nederlands en het Engels. Registratie is niet noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Symposium SACRA 700: Van Aanbidding tot Evangelisatie

zondag 23 juli 2017 - 14.30 u.

Radisson Blu Hotel Hasselt, Torenplein 8

Parking: Capucienenstraat, 3500 Hasselt  (onder het hotel)

 

 "Ik hoop van harte dat dit project grote vrucht mag dragen en dat velen het zullen bijwonen.
Weest verzekerd van mijn gebed!’’ 

Kardinaal Robert Sarah 

"Van harte stuur ik de zegen van de Barmhartige God voor het symposium 'Van Aanbidding tot Evangelisatie' "

Paus-Emeritus Benedictus XVI

 

 Welkom: 

 
Mgr P. Hoogmartens:
Mgr. Hoogmartens is de derde bisschop van Hasselt, sinds 2004. Zijn wapenspreuk is 'niet om te oordelen maar om te redden'. In het jaar 2016-2017 viert het bisdom Hasselt onder zijn leiding haar 50ste verjaardag, met als thema 'geen dolers, maar pelgrims'.
 
 

Sprekers:

Robert Lemm:
Nederlands Hispanist en Historicus, en auteur van enkele stoutmoedige boeken, o.a. 'De Jezuïeten, hun opkomst en hun ondergang', 'Paus Benedictus XVI en de opkomst van Eurabia', en 'Lawrence, heraut van het kalifaat'. Daarnaast introduceerde hij de meesterwerken van verbannen profeten als Joseph de Maistre, Léon Bloy, e.a. Voor zijn vertalingen kreeg hij de Martinus Nijhoffprijs.
Hij zal spreken over "De oorzaken van de crisis in de Europese Kerk".

Mgr. Dominique Rey: Bisschop van Fréjus-Toulon. Het bisdom Fréjus-Toulon is een van de levendigste van Frankrijk. Het telt een van de grootste seminaries van Frankrijk. Mgr Rey is de oprichter van het Observatoire Sociopolitique, dat verschillende zomercursussen organiseert, en dat de leken moet helpen een katholieke getuigenis te brengen in de gemeenschap. Ook is er een grote bloei van bewegingen en congregaties in dit bisdom: oa la fraternité missionaire Jean-Paul II, en de Missionarissen van de Goddelijke barmhartigheid. Hij organiseerde mee de ADORATIO en SACRALITURGIA congressen. Naast tal van andere werken, schreef hij het boekje 'Van aanbidding tot evangelisatie'. Hij spreekt over dat laatste onderwerp: "Van aanbidding tot evangelisatie".
 
Mgr. Philip Egan: Bisschop van Portsmouth. Het bisdom Portsmouth ligt in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Van bij zijn wijding tot bisschop van Portsmouth in 2012 zette hij zich onvermoeibaar in voor de evangelisatie. Een van de belangrijkste punten daarbij is de verbetering van het Katholiek onderwijs. Daarover schreef hij een indrukwekkende brief, die als basis diende voor een volledige vernieuwing van het onderwijs in zijn bisdom. Terecht riep de Catholic Herald hem daarom uit tot Catholic of the Year 2017.
Hij zal spreken over "De Eucharistie, hoogtepunt van de Kerk en bron van evangelisatie".
 
 
E.P. Prof. Dr. Karl Wallner: Rector van de Benedictus XVI hogeschool, aan het Stift Heiligen-Kreuz in Oostenrijk. Jarenlang hield hij zich daarnaast ook bezig met jeugdpastoraal. Hij organiseert tal van conferenties, oa ook over Gott & Humor. Het seminarie dat aan de hogeschool verbonden is, is het grootste seminarie in de duitstalige wereld. De Hogeschool telt vandaag meer dan 300 studenten uit heel de wereld.
Hij zal spreken over "Europa heeft een niewe lente van evangelisatie nodig".